domingo, 24 de abril de 2011

Els tràmits i les persones

A la vida hem de passar per molts de tràmits. De fet, diuen que la vida mateixa és un tràmit per arribar a un destí desconegut. Per aconseguir allò que volem he de dur a terme accions. A vegades, aquestes ens agrades; d'altres, ens resulten desagradables. En alguns moments ens donen igual. Però s'han de fer, sempre.
Tot i això, moltes vegades les coses prenen un gir inesperat i ens sorprenen massa. Pot donar-se el cas que aquest tràmit esdevingui fins i tot la finalitat de les teves accions i prengui més sentit que la meta que t'havies proposat. Aquest gir sorpressiu pot venir a causa d'un fet, d'una bona experiència, d'una persona o de tot junt, com un conglomerat perfecte per construir un camí que semblava ésser inexistent. Són especialment les persones les que fan que un canviï de forma de veure les coses. Els tràmits tortuosos poden esdevenir tota una senda d'aprenentatge, i el premi ja no importa. Quan trobes a una persona que et fa veure la bellesa d'allò que els altres t'ho han mostrat com lleig, quan aquesta persona et retorna la capacitat de creure que els éssers humans estimen la seva feina i posen el seu empeny en cada acte que fan, és quan el famós tràmit adquireix un sentit inimaginable fins aleshores. La paperassa i els envoltoris són absurds quan tens l'experiència de trobar gent que deixa de banda les normes buides per veure a l'interior de les persones. Jo pensava que aquestes persones escassejaven, però n'he trobat al lloc més insospitat.
De vegades s'aprenen lliçons on sembla que tot serà comú, com a la resta de bandes. Per tenir els ulls i el cor oberts, he après moltes coses. Gràcies a les persones, el tràmit ha sigut la meva millor lliçó. Tot perquè he trobat persones que m'han mostrat la manera de ser diferent i estimar com ningú allò que un fa. He après que les normes estan per aquells que no volen ser diferents. Cal acomplir-es, sí, com a un tràmit, però quan deixam de creure en elles esdevenim éssers especials, com els que jo m'he trobat.


M.

No hay comentarios: